SENIORCHECK HOND

Hier en daar een grijze haar en een beetje rustiger? De gemiddelde Nederlandse hond beschouwen we vanaf een leeftijd van 7 jaar als ‘senior’. Ook bij honden geldt vaak; ouderdom komt met gebreken. Om uw hond zo comfortabel en gezond mogelijk oud te laten worden is preventieve zorg heel belangrijk.
Daarom bieden wij een Seniorcheck aan voor uw hond.

ONZE SERVICE

  • Aandacht voor u en uw huisdier
  • 24/7 bereikbaar voor spoed

  • Ruime diagnostische mogelijkheden

  • Chirurgie/orthopedie/laparoscopie
  • Honden & katten gescheiden
  • Beste Baasje zorgprogramma
  • Mogelijkheid tot huisbezoek

Seniorcheck hond

MEER INFORMATIE

Vaak wordt een hondenjaar vergeleken met 7 mensen-jaren, echter verschilt dit erg per ras en grootte van de hond.
De grote hondenrassen gaan op 6 jarige leeftijd al richting senior, terwijl de kleine hondenrassen met 8 jaar vaak nog topfit zijn.

Als richtlijn hanteren wij de grens van 7 jaar, honden boven de 7 worden gezien als senior.

Regelmatig ontwikkelen zich vanaf deze leeftijd (lichamelijke) problemen. Lang niet altijd zijn deze problemen voor u als eigenaar zichtbaar. Soms weet u dat er ongemakken zijn maar gaat u ervan uit dat dit normale ouderdomsklachten zijn. Voor de gezondheid en vitaliteit van uw hond is het heel belangrijk dat problemen vroegtijdig worden ontdekt.

Enkele voorbeelden van sluimerende ziektes bij senioren, die bij vroegtijdige ontdekking goed te behandelen zijn:

  • Hond van 7 jaar met slechte adem.
    Vrijwel alle oudere honden hebben te kampen met tandsteen en
    tandvlees ontstekingen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de honden ouder dan drie jaar gebitsproblemen heeft. Veel honden met gebitsproblemen stinken uit hun bek. Aan het eten merkt u vaak niks, ze blijven namelijk gewoon eten ook al hebben ze wel degelijk pijn in hun bek. Meestal krijgt uw hond pas problemen met eten wanneer het echt héél ernstig is. Een ander bijkomend probleem is dat de ontstekingen in de bek via de bloedbaan verspreid kunnen worden naar andere belangrijke organen zoals het hart en de nieren.
    Genoeg reden dus om deze problemen te voorkomen en te behandelen als het nodig is. Alleen een professionele reiniging, behandeling en voorlichting kan grotere problemen zoals verlies van (vele) gebitselementen voorkomen.
  • Hond van 7 jaar die wat stram is bij het opstaan.
    Bij veel honden ontstaat er op latere leeftijd artrose (gewrichtsslijtage). Tijdens het algemene onderzoek zullen wij de gewrichten bij uw hond controleren en kan dit naar voren komen. Met de juiste voeding, medicatie en bewegingsadviezen kunnen we uw hond helpen.
    Zo blijft uw hond beter in beweging!
  • Hond van 7 jaar met een hartruis.
    Hartproblemen komen regelmatig bij oudere honden voor. Vaak wordt – ten onrechte- beweerd dat dit normaal is bij een ouder wordende hond of dat de hond er (nog) geen last van heeft. Door middel van een hartecho, die in onze praktijk kan worden uitgevoerd, kunnen wij kijken wat de oorzaak is van de hartruis. Daarnaast kunnen wij meteen zien hoe ernstig de hartafwijking is. In veel gevallen kunnen wij hartmedicatie voorschrijven waarmee de levensverwachting van uw hond verdubbeld kan worden!
    Ook al merkt u nog niks aan uw hond, het hart wordt ondertussen steeds slechter…hoe eerder we dit goed behandelen, hoe langer u dus van uw hond kunt genieten.
  • Andere voorbeelden van problemen die we regelmatig zien bij oudere honden zijn veel:
    • drinken en plassen
    • bulten op het lijf
    • meer of minder eetlust
    • vermageren of aankomen
    • verminderd uithoudingsvermogen.

Herkent u deze verschijnselen bij uw hond? Kom dan langs voor onze seniorencheck zodat wij uw hond kunnen helpen. Hoe eerder we achter de oorzaak komen, hoe minder belastend het is voor uw hond en des te beter we het probleem kunnen behandelen.
Daarmee wordt vaak de levensverwachting van uw hond verhoogd!

Wij sturen u per e-mail een vragenlijst die u van te voren invult. U kunt de vragenlijst ook hieronder vinden.
Wij plannen ruim de tijd in. U neemt de ingevulde vragenlijst mee naar onze praktijk en aan de hand van de vragenlijst wordt de gezondheid van uw hond besproken en krijgen wij een goed beeld van uw hond. Uw hond wordt gewogen en van top tot teen nagekeken, hierbij kunt u denken aan: Hart en longen luisteren, we controleren het gebit, de oren en de ogen. De lichaamsconditie (afgevallen of juist aangekomen) en check op bultjes of onregelmatigheden in de huid of in de buik is ook erg belangrijk. Uiteraard slaan we ook oren, ogen, neus, sljmvliezen en nagels niet over.

De urine van uw hond wordt gecontroleerd.
Er wordt bloed afgenomen om de nierwaarden, suikerwaarde en leverwaarden te bepalen

Klik op de link om de vragenlijst te openen:

Seniorencheck hond vragenlijst