ORTHOPEDIE

Onder orthopedie vallen letsels aan de beenderen en de gewrichten, de spieren en de pezen. Deze problemen komen veel bij onze huisdieren voor. Denkt u bijvoorbeeld aan botbreuken na een aanrijding, kruisbandletsels na spel en chronische kreupelheden door artrose. Voor zowel orthopedische problemen als met trauma patiënten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij voeren een uitgebreid onderzoek uit naar de kreupelheid/trauma en kunnen deze aanvullen met digitale röntgenfoto’s. Als de diagnose gesteld is bepalen wij samen met u wat voor uw huisdier en uw situatie de beste behandelingsmogelijkheid is. Dit kan een bewegingsadvies, fysiotherapie, spalkverband, medicatie of een orthopedische operatie zijn.

ONZE SERVICE

  • Aandacht voor u en uw huisdier
  • Ruime diagnostische mogelijkheden

  • Chirurgie/orthopedie/laparoscopie
  • Honden & katten gescheiden
  • Beste Baasje zorgprogramma
  • Mogelijkheid tot huisbezoek

TECHNIEKEN

ORTHOPEDISCHE INGREPEN

Bij Groepspraktijk Dierenartsen worden regelmatig orthopedische ingrepen door dierenarts Erwin van Essen uitgevoerd. Wij beschikken over een moderne operatiekamer waar onder andere de volgende ingrepen kunnen worden uitgevoerd:

Gebied Ingreep
Voorste kruisbandletsel Laterale teugel, MMP (TTA) en TPLO Value
Meniscus (kraakbeenschijf) Chirurgisch behandeling
Patellaluxatie Cristatransplantatie en sulcoplastie/ridgestop
Gebied Ingreep
OCD Arthroscopische behandeling (kijkoperatie) en chirurgie
Gebied Ingreep
OCD, LPC, LPA of incongruentie Arthroscopische behandeling (kijkoperatie) en chirurgie
Gebied Ingreep
OCD, bandletsel (instabiliteit) en (sub)luxaties Chirurgie
Gebied Ingreep
Breuken Operatieve fixatie middels moderne plaat systemen of externe fixatie

De orthopedische chirurgie stelt hoge eisen aan de dierenarts en zijn team, het dier en de eigenaar, de apparatuur en kwaliteit van het gebruikte materiaal en (eventuele) implantaten. De ingrepen vergen veel kennis en opleiding, duren soms lang en zijn daardoor kostbaar. Daarnaast is een goede nazorg en controle van groot belang voor het slagen van de ingreep.