GEWICHTSBEGELEIDING

Een veel voorkomend probleem bij honden en katten is overgewicht. We spreken van overgewicht als het dier 10% of meer weegt dan zijn of haar ideale gewicht. Om u te helpen om het gewicht van uw hond of kat weer gezond te krijgen bieden wij u gewichtsbegeleiding op maat aan.

ONZE SERVICE

  • Aandacht voor u en uw huisdier
  • Ruime diagnostische mogelijkheden

  • Chirurgie/orthopedie/laparoscopie
  • Honden & katten gescheiden
  • Beste Baasje zorgprogramma
  • Mogelijkheid tot huisbezoek

MEER INFORMATIE

GEZOND GEWICHT

Er werd lang gedacht dat vetweefsel in het lichaam een opslag was voor energie. Inmiddels weten we dat vetcellen chronische ontstekingen in het lichaam veroorzaken zoals onder andere gewrichtsontstekingen, suikerziekte, en hart- en leveraandoeningen. Bijna 50% van de honden en katten in Nederland zijn te zwaar, het is dus een steeds meer voorkomend probleem aan het worden.
Alle dieren hebben een eigen ideaal gewicht en wij kunnen helpen te bepalen wat dit gewicht voor uw dier is. Dit is onder andere afhankelijk van het ras en de grootte. Samen met u kijken we naar de persoonlijke situatie van u en uw dier om zo het beste plan op te kunnen zetten. We noemen dit het gewichtsbegeleidingsprogramma. 

We adviseren speciale dieetvoeding die uw dier helpt af te vallen. De voeding minimaliseert het hongergevoel en stimuleert het natuurlijke vermogen van het lichaam om vet te verbranden in plaats van op te slaan. Tijdens het gewichtsbegeleidingsprogramma leren wij u verschillende aspecten zoals hoe u zelf een inschatting kan maken naar de ‘Body Condition Score’ van uw dier. Wanneer heeft uw dier overgewicht en in welke mate (soms is er zelfs sprake van obesitas). Vervolgens bepalen we het aantal lichaamsvetten in percentage en maken we een begeleidingsplan betreft het afvallen. Hiermee kunnen we langdurige periode van overgewicht voorkomen, maar aan de andere kant ook een tekort aan voedingstoffen voorkomen.

Onze vaste paraveterinairen die u hierbij begeleiden zijn opgeleid voor dit begeleidingsprogramma om u en uw dier zo goed mogelijk te ondersteunen. Zij onderhouden (indien gewenst) contact met u gedurende het programma. De begeleiding bestaat deels uit gewichtsconsulten op de praktijk in Barneveld en contactmomenten via de telefoon en email. Het programma is gratis voor onze klanten die bij ons het dieetvoer afnemen. Het is ook een optie om het voer elders af te nemen en te betalen voor de begeleiding.

Indien u gebruik wenst te maken van ons programma, neem gerust contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.