Patiënt van de maand juli 2020 – wespensteek bij pup Faye

augustus 17, 2020

Patiënt van de maand juli 2020 – wespensteek bij pup Faye

20200427_131412Onze praktijk maakt altijd tijd vrij voor spoedgevallen. Zo ook voor de lieve pup Faye. Ze was mogelijk geprikt door een wesp en het ging niet zo goed met haar. Met spoed werd Faye tussen het afspraken door ingepland.  

Een wespenprik is meestal niet direct reden voor paniek, het doet net zoals bij mensen vooral pijn. Het wordt echter wel gevaarlijk als een dier een allergische reactie heeft of als deze geprikt wordt in het gebied van zijn keel, zoals bijvoorbeeld in de bek. Op reactie van een wespensteek treedt er vaak zwelling op. Als een dier op een poot of op het lijf wordt geprikt, vallen de gevolgen vaak erg mee. Als dit in de bek of in de keel gebeurd kan een dier daar erg benauwd van worden. In enkele gevallen kunnen ook dieren een allergische reactie krijgen. Dan wordt uw huisdier sloom, schokkerig en soms benauwd. Dat is altijd een spoedgeval! 

thumbnail_20200625_093354In de spreekkamer was Faye te rustig voor een pup, maar wel alert en vrolijk. Bij het lichamelijk onderzoek viel eigenlijk alleen op dat we niet goed aan de linkerkant van de bek mochten kijken, rechts vond Faye dit helemaal niet erg. Door goed te kijken zagen we dat de angel van de wesp nog in de linker lip van Faye zat. Dat deed haar natuurlijk nog flink pijn. We hebben de angel kunnen verwijderen en Faye kreeg een injectie tegen mogelijke zwelling. Ze is snel opgeknapt en weer een drukke lieve pup!  

Probeer een wespensteek te voorkomen, met name het happen of opeten van een wesp kan gevaarlijk zijn. Als uw dier gestoken is, houdt hem dan goed in de gaten. Hij moet alert en actief blijven. U mag de plek proberen te koelen, dit voorkomt zwelling en kan de pijn verzachten. Als u twijfelt, kunt u ons altijd bellen voor overleg. 

Nieuws Gezelschapsdieren, Patiënt van de maand

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *