Patiënt van de maand januari 2019 – Lotje is genezen!

februari 22, 2019

Patiënt van de maand januari 2019 – Lotje is genezen!

Lotje is genezen!

De afgelopen maand was Lotje regelmatig bij ons op de praktijk vanwege een fikse ontsteking aan haar linker oog. Lotje is een lief dwergkonijn van 1 jaar oud. Begin januari kwam ze bij ons en kon haar oog nauwelijks openhouden. Het was dik en rood en Lotje leek zich ook wat minder lekker te voelen. Gelukkig at en dronk ze nog wel.

Het hokgenootje van Lotje was plotseling overleden, waardoor we in eerste instantie ook aan een virus ziekte dachten (VHD/Myxomatose). Gelukkig bleek dit bij Lotje niet het geval te zijn.

Het gebit van Lotje was in orde (soms ontstaan oogproblemen bij konijnen door te lange tanden en kiezen). Wel zagen we in het bovenooglid een snee. Hier kwam de ontsteking waarschijnlijk vandaan.

Met oogzalf en pijnstilling hebben we de eerste week behandeld, daarna zijn antibiotica en een honingzalf voor de huid rond het oog toegevoegd. Daarnaast natuurlijk een heleboel liefde van haar baasjes.

Nu, na 4 weken ziet het oog van Lotje er zoveel beter uit! De huid is genezen en er groeien alweer haren terug. Haar baasjes zijn erg blij en Lotje huppelt weer vrolijk rond.

lotje

Patiënt van de maand

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *