Patiënt van de maand januari 2021 – Een vervelende grasspriet

januari 22, 2021

Patiënt van de maand januari 2021 – Een vervelende grasspriet

Deze grote lieve Poes had al een tijdje last van haar ademhaling, op dat moment was er een vermoeden dat ze iets in haar keel zou hebben.

Omdat ze daar helemaal voor onder narcose moet, hebben we met de eigenaar besloten om eerst te kijken of medicatie zou helpen.  

Met ontstekingsremmers leek Poes eigenlijk heel erg goed op te knappen. Maar een paar dagen later ging het mis en was Poes plots ontzettend benauwd. Haar baasje belde bezorgd op en mocht natuurlijk direct langskomen. Voor spoedgevallen maken we altijd tijd en zijn we 24 uur en 7 dagen in de week bereikbaar. Eenmaal op de praktijk was Poes al minder benauwd, maar viel een bijgeluid bij het ademen op. De dierenarts had een vermoeden dat er iets vast in de neus of keel zat. We hebben poes gelijk veilig onder narcose gebracht en in haar keel gekeken. Daar werd de boosdoener al snel zichtbaar. Een hele lange grasspriet die vastzat achter in de neusholte tot diep in de keel. Deze hebben we voorzichtig volledig kunnen verwijderen.  

Bij katten komt het regelmatig voor dat er een lange grasspriet vast komt te zitten. Heeft uw kat plots niesbuien en een bijgeluid bij het ademhalen, neem dan snel contact met ons op! Het is gelukkig goed op te lossen. Na de ingreep heeft Poes nergens meer last van en gaat het gelukkig weer hartstikke goed!  

pvdm 1-2021

Nieuws Gezelschapsdieren, Patiënt van de maand

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *