Oktober; maand van de oudere kat

september 28, 2020

Oktober; maand van de oudere kat

In de maand oktober doen wij mee met de landelijke actie “de Maand van de Oudere Kat”. Daarom nodigen we alle katten ouder dan 10 jaar uit voor een bezoek aan onze katvriendelijke praktijk met onze speciale kattenvleugel.

Onze acties:
– Gratis urineonderzoek voor alle katten ouder dan 10 jaar
– Bloeddrukmeting voor 35 euro
– 20% korting op de complete seniorencheck (nu 165 euro i.p.v. 205,95 euro)

 

Katten van 10 jaar of ouder hebben een grote kans op ouderdomsklachten.
thumbnail (3)Maar liefst 2 op de 3 oudere katten hebben last van pijn door artrose. 1 op de 3 heeft chronische nierziekte en veel katten hebben gebitsproblemen.
Het lastige is dat u hier meestal helemaal niets van merkt! Katten zijn meesters in het verbergen van ziektes. Maar alleen als we deze op tijd ontdekken, kunnen we samen zorgen voor een lang en prettig leven van uw kat.

Verschijnselen die kunnen passen bij gezondheidsproblemen:

  • Vermageren (dit gaat vaak geleidelijk en is niet normaal bij een oudere kat)
  • Veranderde eetlust (meer of minder)
  • Actiever of juist slomer (bijv. veel slapen)
  • Springt minder (hoog) dan vroeger
  • Meer drinken en plassen
  • Slechte vacht
  • Afwezig gedrag
  • Meer miauwen

 

Bij Groepspraktijk Dierenartsen zijn we het hele jaar door druk met de gezondheid van onze senior katten patiënten, maar in oktober willen we daar graag nog meer aandacht voor vragen.

thumbnail (1)Waarom een urine onderzoek?
De urine bevat alle afvalproducten van het lichaam. Door de urine te beoordelen krijgen we meer informatie over de nierfunctie en de aanwezigheid van suiker en rode en/of witte bloedcellen in de urine. Klik hier voor meer informatie voor het opvangen van urine en het urine-onderzoek.

Waarom een bloeddrukmeting?
Een te hoge bloeddruk komt veel voor bij oudere katten (1 op de 7), maar geeft weinig verschijnselen. Een te hoge bloeddruk kan echter wel voor schade aan verschillende organen zorgen, zoals bijvoorbeeld nierfalen, hartproblemen en blindheid. Een hoge bloeddruk is goed te behandelen en voorkomt dus veel problemen. Klik hier voor meer informatie over de bloeddrukmeting.

Wat doen we tijdens een seniorcheck?
De kat krijgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Daarnaast wegen we de kat, nemen bloed af, onderzoeken de urine en meten de bloeddruk. U krijgt van ons een uitgebreide vragenlijst die u thuis al kunt invullen zodat we alle problemen kunnen bespreken.
Op onze vestiging Harskamp is het gratis urine onderzoek mogelijk, in onze speciale kattenvleugel in Barneveld is naast het urine onderzoek ook de bloeddrukmeting en de seniorencheck mogelijk. Klik hier voor meer informatie over de seniorencheck.
Voor het maken van een afspraak graag telefonisch contact opnemen.

Acties, Algemeen nieuws

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *