IMGP8866

Bij onze praktijk kunt u terecht voor eerstelijns diergeneeskundige zorg van uw paard. Wij beschikken niet over een behandelruimte voor paarden op één van onze praktijklocaties, dus het onderzoek en/of de behandeling van uw paard of pony zal bij u op stal plaatsvinden.

Wanneer er meer gespecialiseerde hulp nodig is, zullen wij u in overleg doorverwijzen naar een paardenkliniek waar men deze gespecialiseerde zorg kan bieden.

Op onze website kunt u informatie vinden over een aantal aspecten van de eerstelijns paardengeneeskunde die wij uitoefenen. Voor vragen en verdere informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze praktijk.

Alles over paarden

Castratie

Waarom castreren? Hengsten worden in de meeste gevallen gecastreerd. Dit omdat het dier door deze ingreep geschikter wordt voor de sport en voor recreatie.

Meer over castratie

Chippen

Sinds 1 januari 2010 is het chippen van paarden en ezels verplicht. Binnen zes maanden na geboorte moeten veulens gechipt worden. Ook oudere dieren die nu nog niet gechipt zijn, moeten alsnog gechipt worden.

Meer over chippen

Koliek

Veel paardeneigenaren komen een keer in aanraking met koliek bij hun paard. Koliek is een aanval van pijn in de buik en eigenlijk een verzamelnaam voor een groot aantal problemen die in de buik kunnen ontstaan.

Meer over Koliek

Vaccinatie

Uw paard kan gevaccineerd worden tegen meerdere infectieziekten. Door vaccinatie wordt het lichaam gestimuleerd antilichamen aan te maken tegen die infectieziekten waartegen gevaccineerd is.

Meer over vaccinatie

Visite

Omdat wij op onze praktijklocaties geen faciliteiten hebben om paarden te ontvangen en te onderzoeken, vindt onderzoek aan uw paard op stal plaats. Het doorgeven van visites voor dezelfde dag kan ’s ochtends tussen 08.00u en 09.00u.

Meer over visite