Landbouwhuisdieren

Rundvee

Met een enthousiast team van geborgde rundveedierenartsen zijn wij elke dag onderweg om onze rundveehouders op verschillende manieren te ondersteunen. Naast de medische zorgverlening adviseren wij onze rundveehouders over diergezondheid en dierwelzijn.

Lees meer

Vleeskalveren

Vleeskalveren vormen een belangrijk onderdeel van het werk van de vijf geborgde vleeskalverdierenartsen binnen onze praktijk. Wij zijn werkzaam in zowel de rosé- als witvlees kalversector. In samenwerking met veehouder, vertegenwoordiger, handelaar en integratie ondersteunen wij de bedrijven.

Lees meer

Varkens

Binnen de praktijk werken  meerdere dierenartsen die zich als  geborgde varkensdierenarts bezig houden met de begeleiding van varkensbedrijven. Op zowel zeugen – als vleesvarkensbedrijven behandelen wij zieke varkens, maar proberen we vooral door middel van preventieve maatregelen de varkens  gezond te houden.

Lees meer

Schapen / geiten

Vanuit onze praktijk verlenen wij diensten aan zowel hobbymatig- als bedrijfsmatig gehouden schapen en geiten. Bij bedrijfsmatig gehouden koppels bestaan onze werkzaamheden vooral uit het adviseren over diergezondheid, voeding, productie, huisvesting en hygiëne.

Lees meer

Pluimvee

Vanuit onze praktijk verlenen wij diensten aan zowel hobbymatig- als bedrijfsmatig gehouden pluimvee. Met meerdere geborgde pluimveedierenartsen staan wij elke dag voor u klaar. Naast periodieke bedrijfsbezoeken kunnen wij u adviseren over diergezondheid en dierwelzijn in zowel de vleeskuiken- als de legsector.

Lees meer

Paarden

Bij onze praktijk kunt u terecht voor eerstelijns diergeneeskundige zorg van uw paard. Wij beschikken niet over een behandelruimte voor paarden op één van onze praktijklocaties, dus het onderzoek en/of de behandeling van uw paard of pony zal bij u op stal plaatsvinden.

Lees meer