Over ons

Over ons

Bij Groepspraktijk Dierenartsen staat een bekwaam en enthousiast team van dierenartsen en assistentes voor u klaar om optimale zorg te bieden aan uw huisdier. Wij hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht en geven uitgebreide voorlichting over de mogelijke onderzoeken en behandelingen. Door het volgen van veel nascholingen blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde.

Wij behandelen uw huisdier(en) op afspraak om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. U kunt hiervoor tijdens openingstijden bellen. Voor spoedgevallen kunt u altijd bij ons terecht, 7 dagen in de week, 24 uur per dag. Wij hopen u terug te zien op één van onze praktijklocaties!

Onze Services

Naast de uitgebreide zorg die wij aan uw huisdier(en) geven, bieden wij de volgende extra services:

– Wij zijn altijd bereikbaar voor spoedgevallen, 24 uur en 7 dagen per week

– Iedere dag gratis telefonisch spreekuur met onze dierenartsen

– Gratis ruime parkeergelegenheid

– Gratis puppy- en kittenconsulten op zeven maanden leeftijd

– Gratis gewichtsbegeleiding voor uw huisdier(en)

– Onze dierenartsen kunnen bij u aan huis komen

– Wij bieden het speciale abonnement Beste Baasje aan

Voor meer informatie klik hier.

Geschiedenis

Historie Groepspraktijk Dierenartsen

1 maart 2020

Farah Bannink heeft het team van gezelschapsdierenartsen verlaten, daarvoor in de plaats is Linde Wijsma gekomen.

1 september 2019

Kim Zegers is het team van gezelschapsdierenartsen komen versterken.

1 augustus 2019

Hanne Venema heeft het team van gezelschapsdierenartsen verlaten, daarvoor in de plaats is Farah Bannink gekomen.

1 augustus 2018

Hanne Venema is het team van gezelschapsdierenartsen komen versterken.

1 juli 2017

W. de Vries heeft de maatschap verlaten, daarvoor in de plaats is C. Tanja – Muilwijk ingetreden.

januari 2017

Korie Homan is het team van gezelschapsdierenartsen komen versterken.

juni, 2015

M. van der Geest heeft de praktijk verlaten, daarvoor in de plaats is H. Verweij gekomen.

1 januari, 2014

Op 1 januari 2014 heeft M. Roseboom de maatschap verlaten, daarvoor in de plaats is J. Ritsema ingetreden. M. van der Geest werd aangenomen als vrouwelijk landbouwhuisdierenarts om het werk van M. Roseboom over te nemen.

18 maart 2012

Charlotte Tanja-Muilwijk is het gezelschapsdierenartsen team komen versterken.

Juli, 2009

In juli 2009 is W. de Boer met pensioen gegaan, daarvoor in de plaats is J. Ritsema gekomen.

1 Juli, 2002

Op 1 juli 2002 is D.P. Hofstee gestopt, hij werd opgevolgd door C.G. de Kruif. Aan het einde van het jaar traden G. Heijnen en J.W.Bakker na 35 jaar dienst uit de maatschap.

2000

In 1999 nam C. van der Hem afscheid, hij werd in 2000 door F. ter Stal opgevolgd. Het praktijkhuis aan de Molenweg 71 in Harskamp werd ingeruild voor het nieuwe praktijkpand aan de Dorpsstraat 74. Dit is het huidige pand in Harskamp.

1997

In 1997 nam dierenarts H. Nijland wegens gezondheidsproblemen afscheid van de maatschap. In hetzelfde jaar zijn dierenartsen E. van Essen en E. de Haan tot de maatschap toegetreden.

1994

In 1994 was de bouw van het pand aan de Driest in Barneveld klaar en werd deze in gebruik genomen. De praktijk in Kootwijkerbroek verhuisde rond deze tijd naar de Wesselseweg 180.

1993

Het werk in de dierenartsenpraktijk veranderde  met de tijd. Het werk in de landbouwhuisdieren sector was vooral curatief, maar dit verschoof langzaam naar meer begeleiding en preventieve handelingen. Ook konden de meeste injecteerbare dierengeneesmiddelen door de dierverzorger worden uitgevoerd in plaats van door een dierenarts.

De gezelschapsdierensector maakt een grote groei door en er waren steeds meer onderzoeken en behandelingen mogelijk. De taak van de computer werd in deze tijd ook belangrijker en door de groei en de automatisering werden er meer assistentes aangenomen.

1984 - 1985

Rond de jaarwisseling van 1984-1985 stapte H. Huchshorn uit de maatschap en kwam W. de Vries hiervoor in de plaats. Hij ging zich meer specialiseren op gezelschapsdieren.

Het pand aan de van Heuvenlaan in Barneveld werd te klein en voldeed niet meer aan de eisen van die tijd. Er werd besloten om een nieuw pand te gaan bouwen aan de Driest 2 in Barneveld.

1979

In 1979 werd de praktijk verder uitgebreid met twee dierenartsen, namelijk W. de Boer en M. Roseboom.

1978

Eind 1978 is het voormalige Groene Kruisgebouw aan de van Heuvenlaan 11 in Barneveld gekocht.

Tot die tijd werd het assistentenwerk nog door de echtgenotes van de praktijkhoudende dierenartsen gedaan, maar door de groei werd het tijd om twee echte dierenartsassistentes in dienst te nemen.

1974

In 1974 is de praktijk in Kootwijkerbroek mee verhuisd met de familie Bakker naar Kosterijweg 15.

Het vee groeide steeds meer, maar ook de gezelschapsdieren vroegen steeds meer aandacht.

1973 - 1974

De praktijk groeide en daarmee ook het aantal dierenartsen. In 1973 kwam dierenarts D. Hofstee en in 1974 dierenarts G. Heijnen bij de maatschap.

1972

H. Rozemond stopte in 1972 als praktiserend dierenarts en de praktijk in Kootwijkerbroek verhuisde dit jaar naar J. v.d. Heydenstraat 51, waar collega J.W. Bakker woonde.

1970 - 1971

In 1970 kwam dierenarts J.W. Bakker erbij om het team te versterken; hij associeerde per 1 juli 1971 in de maatschap. De praktijk in Barneveld werd al snel te klein en verhuisde naar de Emmastraat 24, waar meer ruimte beschikbaar was.

1 Mei, 1969

Historie groepspraktijk DierenartsenOp 1 mei 1969 werd door dierenartsen C. van der Hem, P. Huchshorn, H. Nijland en H. Rozemond de groepspraktijk opgericht. Op deze manier kwamen de dierenartsenpraktijken van Barneveld, Kootwijkerbroek en Harskamp tot samenwerking in één maatschap. Dit gaf vele voordelen wat betreft werkverdeling, administratie, diensten etc. Er werd toen vanuit de volgende adressen gewerkt:

Barneveld: Amersfoortsestraat 130
Harskamp: Molenweg 71
Kootwijkerbroek: Essenerweg 41