Onderzoeken

Lichamelijk onderzoek

Als u met uw huisdier bij ons op consult komt, onderzoeken wij uw dier van top tot teen. Of uw huisdier komt voor de vaccinatie of als hij/zij ziek is, het is onderdeel van het consult.

Lees meer..

Bloed onderzoek

In ons eigen laboratorium kunnen we uitgebreid bloedonderzoek doen. Van de meeste onderzoeken hebben we binnen 15 minuten de uitslag en kunnen we de uitslag direct met u bespreken.

Lees meer..

Bloeddrukmeting

Een normale bloeddruk is heel belangrijk om organen van genoeg bloed en zuurstof te voorzien. Als de bloeddruk te hoog wordt, wat regelmatig voorkomt bij oudere katten, loopt de druk in de vaten zodanig op dat kwetsbare organen schade kunnen oplopen. Daarom adviseren wij bij uw oudere kat bloeddrukmeting te doen. Een verhoogde bloeddruk is goed te behandelen

Lees meer..

Echografisch onderzoek

In Barneveld is het mogelijk om een echo te laten maken van het hart en de buikorganen van uw hond, kat en konijn. Het in beeld brengen en beoordelen van verschillende organen met behulp van echografie vereist veel training, een hoop ervaring en dure apparatuur. Wij zijn blij dat wij deze kennis, kunde, ervaring en apparatuur in huis hebben.

Lees meer..

Röntgen-grafisch onderzoek

Groepspraktijk Dierenartsen beschikt over een aparte ruimte die gebruikt wordt voor het maken van röntgenfoto’s van uw huisdier. In deze ruimte staat een modern röntgentoestel en digitale ontwikkeling apparatuur.

Lees meer..

Urine onderzoek

Regelmatig vragen wij of eigenaren urine mee kunnen nemen van hun huisdier(en) om te onderzoeken. Wij kunnen de urine van uw huisdier zowel op onze praktijk in Harskamp als in Barneveld onderzoeken.

Lees meer..

Ontlastings onderzoek

Regelmatig vragen wij of eigenaren ontlasting mee kunnen nemen van hun huisdier(en) om te onderzoeken. Ontlastingsonderzoek kan namelijk heel nuttig zijn als de ontlasting van uw huisdier afwijkend is. Wij kunnen de ontlasting van uw huisdier op onze praktijk in Barneveld onderzoeken.

Lees meer..

Bacteriologisch onderzoek

In ons laboratorium is het mogelijk om een bacteriële kweek uit te voeren. Als er bacteriën groeien kunnen wij deze identificeren. Vervolgens wordt er gekeken voor welke antibiotica deze bacteriën gevoelig zijn, dit noemen we een antibiogram. Hierdoor kunnen wij gerichter behandelen zodat uw huisdier sneller kan herstellen.

Lees meer