Katvriendelijke praktijk

Katvriendelijke praktijk

Wij zijn druk bezig om het officiële certificaat Cat Friendly Clinic van de de International Cat Care (afdeling ISFM) te behalen. Voor dit keurmerk worden speciale aanpassingen van de wacht- en spreekkamer, de opname, de apparatuur, de materialen en een katvriendelijke benadering gevraagd. Dit alles zodat de katten zo stressvrij mogelijk behandeld kunnen worden.

Met de aanbouw van de kattenvleugel aan onze praktijk in Barneveld in december 2019 hebben we een speciale kattenwachtkamer en 2 kattenspreekkamers gerealiseerd. Voor de meeste katten is een bezoek aan de dierenarts niet de meest favoriete bezigheid. De nieuwe aanbouw is zo ingericht dat uw kat de aandacht en zorg krijgt die hij/zij verdient. Wij willen de stress voor u en uw kat(ten) zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Dit doen wij door middel van de volgende aanpassingen:

Algemeen:
  • Zowel onze dierenartsen als onze assistenten zijn extra getraind om uw kat op de juiste Cat Friendly manier te kunnen benaderen en behandelen. Daarnaast hebben de dierenartsen zich extra verdiept in de geneeskunde van de kat.
  • De afspraken tijdens het spreekuur worden ruim gepland, zodat elke kat met geduld en rust benaderd kan worden.
  • Wij gebruiken in onze praktijk kattenferomonen om uw kat(ten) gerust te stellen. In de wachtkamer, spreekkamers en de kattenopname wordt gebruik gemaakt van feliway spray en verdamper. Deze feromonen geven uw kat een gevoel van veiligheid, geruststelling en welzijn.
Wachtkamer:
  • We hebben een aparte kattenwachtkamer zodat het contact met honden tot een minimum wordt beperkt.
  • In de kattenwachtkamer kunt u uw kat op speciale verhogingen plaatsen. Katten houden ervan om hoog te zitten zodat ze overzicht hebben.
  • Er zijn speciale kleedjes aanwezig die u over het transportbakje/mandje kan leggen zodat uw kat zich veiliger voelt.
Spreekkamers:
  • Hier worden enkel en alleen katten behandeld en tussen iedere patiënt gereinigd zodat vreemde geuren, waar katten heel gevoelig voor zijn, worden verminderd.
  • De katten mogen vrij rondlopen in onze spreekkamers.
Opname:
  • Onze katten en hondenopname zijn compleet van elkaar gescheiden.

Binnen onze praktijk zijn dierenartsen Charlotte en Kim verantwoordelijk voor de kattenvleugel en het aanspreekpunt voor kattenpatiënten. Zij worden daarbij geholpen door paraveterinair Bernadette.

Wij zijn achter de schermen druk bezig om een certificaat binnen te halen om een erkende Cat Friendly Clinic Gold te worden, waarvan er nog niet veel in Nederland zijn. Dit programma is ontwikkeld door de International Cat Care (afdeling ISFM), een organisatie met als doel het welzijn en de gezondheid van katten wereldwijd te verbeteren. Meer hierover kunt u lezen op www.icatcare.org.

Hieronder treft u handige flyers verkrijgbaar met goede tips van het ISFM:

U kunt hier lezen wat u kunt doen om de stress van een dierenartsbezoek voor uw kat zo klein mogelijk te houden.

 

CFC-logo-landscape-1200x849