Kat

Op onze praktijk in Barneveld hebben wij door een aantal aanpassingen ervoor gezorgd dat wij een ‘katvriendelijke’ praktijk zijn. Iedere dinsdagochtend heeft onze dierenarts Charlotte Tanja-Muilwijk een speciaal kattenspreekuur. Onze opname voor honden en katten zijn gescheiden. In onze wachtkamer staat een kattenparkeerplaats, waar katten hoog geplaatst kunnen worden en naar buiten kunnen kijken. Hierdoor hebben ze minder stress van honden in de wachtkamer. Ook maken wij gebruik van kattenferomonen in de wachtkamer en in onze opname om de stress voor katten zoveel mogelijk te verminderen. Hieronder kunt u tips lezen over hoe u het beste uw kat mee neemt naar onze dierenkliniek, informatie over ons kittenconsult en onze seniorencheck, vaccinaties, parasieten (vlooien, wormen en teken) en operaties.

Alles over katten

Katvriendelijke praktijk

Voor de meeste katten is een bezoekje aan de dierenarts niet de meest favoriete bezigheid. Katten zijn geen kleine honden en vereisen dan ook een andere benadering.

Lees meer

Kittenconsult

Hoera! U bent de trotse eigenaar van een lief en mooi kitten. Ontzettend leuk maar er komt in het begin veel op u af. Wij geven u ook graag advies over het ontwormen en ontvlooien van uw kitten, de voeding en verzorging.

Lees meer

Seniorencheck (vanaf 7 jaar)

Katten laten ons meestal veel te laat zien als ze zich niet lekker voelen. Wel kunnen ze u subtiele hints geven dat er iets aan de hand is met ze. Sinds kort bieden wij daarom een check aan voor de oudere kat.

Lees meer

Vaccinatie

Bij katten komen een aantal besmettelijke ziektes voor, die soms dodelijk aflopen of chronische gezondheidsproblemen veroorzaken.

Lees meer

Wormen

Alle volwassen katten worden regelmatig besmet met wormen, ook katten die alleen binnen leven. U kunt het niet altijd zien of uw kat besmet is met wormen.

Lees meer

Vlooien

Zelfs de best verzorgde katten kunnen vlooien krijgen. De vlo is de meest voorkomende uitwendige parasiet bij onze huisdieren.

Lees meer

Teken

Katten komen graag buiten en lopen dan door het gras en onder struiken door, waardoor ze zich kunnen besmetten met teken.

Lees meer

Sterilisatie

Een poes wordt rond de leeftijd van 6-7 maanden voor het eerst krols. Wij adviseren uw poes op deze leeftijd te laten steriliseren.

Lees meer

Castratie

Op een leeftijd van 6-7 maanden is een kater geslachtsrijp. Wij adviseren daarom om hem op deze leeftijd te laten castreren.

Lees meer

Op reis

Heeft u er al over nagedacht wat u met uw kat(ten) gaat doen als u op vakantie gaat? Naar het pension, meenemen op vakantie of thuis laten verzorgen door een oppas?

Lees meer

Euthanasie

Voor veel katteneigenaren is het definitief afscheid nemen van hun kat één van de moeilijkste beslissingen in de relatie met hun dier.

Lees meer