Puppybegeleiding

2016-06-03-09-22-57_dsc_0759

Puppybegeleiding

Wij kunnen u tips geven over het opvoeden van uw pup en wij bieden gratis puppybegeleiding op afspraak. Voor de puppybegeleiding komt u een paar keer extra met uw pup naar de praktijk. Uw pup hoeft dan niet gevaccineerd te worden en krijgt vooral knuffels, koekjes en veel aandacht. Het doel daarvan is op een rustige, positieve manier kennis te maken met de praktijk. Wij hopen dat uw pup op deze manier een positieve associatie opbouwt met de praktijk en het niet erg zal vinden om op de praktijk te komen.

Als u voor de pup-enting op negen en twaalf weken leeftijd bent geweest krijgt u van ons een puppypakket mee naar huis. Na de pup vaccinaties en de puppybegeleiding zien wij de pups normaal gesproken pas weer terug op éénjarige leeftijd voor de vaccinatie en gezondheidscontrole. In de tussentijd gebeurt er alleen zoveel in de ontwikkeling van de pup dat wij hebben besloten u en uw pup op zes maanden leeftijd een gratis consult bij één van onze paraveterinairen aan te bieden. U krijgt de bon voor deze extra puppy controle bij de negen of twaalf weken vaccinatie. U kunt voor deze gratis check-up telefonisch een afspraak maken.

Als u bij ons op de praktijk komt voor deze check-up zal de paraveterinair de pup helemaal nakijken en eventueel vragen of bijzonderheden met u bespreken.

Zo bespreekt zij samen met u onder andere:

  • Vaccinaties en bestrijding van parasieten zoals wormen en vlooien
  • Zindelijkheid, loopsheid, sterilisatie, dominantie en castratie
  • Ogen, gebit, oren, nagels, vacht en huid
  • Voeding en conditie van de pup

Mocht de paraveterinair bijzonderheden zien waar de dierenarts naar zou moeten kijken, verwijst zij u graag door naar één van onze dierenartsen.