brownie

Iedere dag behandelen wij veel honden, van een kleine Chihuahua tot aan een grote Deense Dog en alle kruisingen er tussen. Honden kunnen worden gebruikt als waakhond, maar zijn steeds vaker onderdeel van het gezin. Ze hebben stuk voor stuk een goede verzorging en voldoende aandacht nodig. Wij helpen uw huisdier graag gezond te houden, zodat u zo lang mogelijk van uw hond(en) kunt genieten. Hieronder kunt u alles lezen over het puppy’s, vaccinaties, titerbepalingen, parasieten (vlooien, wormen en teken), operaties en seniorencheck.

Alles over honden

Puppy's

Wie bieden een puppyconsult, een extra check door één van onze paraveterinairen als uw pup 6 maanden oud is. Wij helpen u graag om uw pup(s) een goede start te geven zowel thuis als in de praktijk.

Lees meer

Seniorencheck

Vanaf een leeftijd van 7 jaar beschouwen wij uw hond als ‘senior’. Regelmatig ontwikkelen zich vanaf deze leeftijd (lichamelijke) problemen.

Lees meer

Vaccinatie

In ons land komen bij honden een aantal besmettelijke en levensbedreigende ziekten voor. Sommige zijn zeldzaam, andere ziekten komen nog regelmatig voor.

Lees meer

Titerbepaling

De VacciCheck is een test waarmee we in het bloed kunnen bepalen of er nog voldoende afweerstoffen aanwezig zijn tegen bepaalde ziektes. D.m.v. deze check kunnen we u advies geven over het wel of niet vaccineren van uw hond.

Lees meer

Sterilisatie

De hond wordt voor het eerst loops op een leeftijd van 6-12 maanden. Wij adviseren de teef te laten steriliseren 2-3 maanden na de eerste loopsheid.

Lees meer

Castratie

Als u uw reu wilt laten castreren adviseren wij dit vanaf een leeftijd van 9 maanden.

Lees meer

Wormen

Alle volwassen honden worden regelmatig besmet met wormen. U kunt het niet altijd zien of uw hond besmet is met wormen.

Lees meer

Teken

Honden en katten komen graag buiten en lopen dan vaak door het gras waardoor ze zich kunnen besmetten met teken.

Lees meer

Vlooien

Zelfs de best verzorgde honden kunnen vlooien krijgen. De vlo is de meest voorkomende uitwendige parasiet bij onze huisdieren.

Lees meer

Op reis

Heeft u er al over nagedacht wat u met uw hond(en) gaat doen als u op vakantie gaat?

Lees meer

Euthanasie

Voor veel hondeneigenaren is het definitief afscheid nemen van hun trouwe viervoeter één van de moeilijkste beslissingen in de relatie met hun dier.

Lees meer

Vuurwerkangst

Een fijne jaarwisseling, ook voor uw huisdier?
Wij helpen u graag met advies rondom training en daarbij ondersteunende producten.

lees meer

Chocoladevergiftiging

Wist u dat chocolade zeer giftig is voor honden? Hierbij geldt de regel: hoe donkerder de chocolade, hoe schadelijker. Heeft uw hond chocolade gegeten? Neem dan direct contact met ons op!

Lees meer