Dierenarts Hans Verweij 4e bij de BVD zero awards!

juni 5, 2020

Dierenarts Hans Verweij 4e bij de BVD zero awards!

Onze dierenarts Hans Verweij zetten we graag even in het zonnetje, hij is 4e geworden bij de BVD zero awards

DSC_0891 - Kopie (2)Een wereldwijd evenement waarbij dierenartsen vanuit de gehele wereld uitgedaagd worden om een interessante en leerzame BVD casus in te dienen. Dierenartsen uit diverse landen: van Europa tot Turkije, Jordanië en Zuid Korea doen hier aan mee. De casussen zijn beoordeeld door een expert panel onder leiding van professor Volker Moennig (Universiteit Hannover), één van de meest gerenommeerde BVD experts wereldwijd.
De top 5 casussen zijn gepresenteerd via een videoconferentie aan journalisten, medefinalisten en de jury, hierbij is Hans dus 4e geworden! 

BVD is een virusinfectie bij koeien.  Koeien kunnen drager zijn van het virus, ze worden zelf niet ziek maar scheiden voortdurend grote hoeveelheden virus uit en zijn daarmee een belangrijke bron voor infectie. 90% Van BVD-dragers wordt niet ouder dan 2 jaar. Dat betekent tegelijkertijd dat ongeveer 10% wel overleefd en het virus blijft verspreiden.

In de beschreven casus die Hans heeft geschreven worden op een bedrijf 3 generaties BVD-dragers opgespoord en aangetoond. Een unieke situatie, die tegelijkertijd aangeeft dat het risico en de impact van BVD niet onderschat moet worden!

 

Hiernaast ziet u ook de link naar de YouTube opname: https://www.youtube.com/watch?v=6-er3zaIs7M

 

Algemeen nieuws, Nieuws Landbouwhuisdieren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *